2008-12-31
Året är slut men de drivande hundarna fortsätter att jaga en månad till.

2008-12-27
Riska är parad med Spurt och vi hoppas på valpar i v 9. Spurt har nu åkt med husse Paul till England för att starta på prov. Läs mer under valpar.

Det har kommit ytterligare några julbilder från valpköpare vilka vi gärna sätter ut på sidan.
 
Ålandspojken Balder (Florett / Murphy) med husse Kjell och julharen.
 
Här kommer en bild på Zeb (Tuna / Pix) som jobbar tillsammans med matte Kirsti på ett aldreboende. Tomtedräkten har en gammal dam på 90 år stickat åt honom och visst är han fin. En riktig linslus!
 
Så här ser Zeb ut mer privat

2008-12-22
Mycket har hänt. Dixie är parad med Murphy och vi hoppas på valpar i v 8. Murphy är även pappa till vår B-kullen. Läs mer under valpar
 
Nytagen bild på Murphy
Riska hoppas vi kommer paras under julhelgen. Det ska bli så spännande.
Jakten fortsätter. Det blir många jaktdagar per vecka för Faxe och Morris. Rådjur blev fällda för Faxe både i lördags och i söndags. Här kommer en bild som Peter tagit.
 

2008-12-21
Hälsningar från några valpköpare.
 
Ivar vilar ut efter en spårträning
 
Julhälsning från Ginnie

">2008-12-15
GLADA NYHETER!!! Nu löper RISKA. Även Dixie och Myntha löper så killarna har det jobbigt just nu. Det är tur att det är jaktsäsong så de gör slut på energin i skogen. Peter jagar 2-3 dagar varje vecka och många vilt har blivit skjutna för dem.
 
Dixie med hare
 
Faxe med rådjur

2008-12-04
STORT GRATTIS till Birgitta Bernadotte & Sea Croft Enya som i lördags vann A-provet i Skåne. Enya fick cert och skyttarnas pris!!!

2008-11-26
Stawaskogens Engla har tagit sitt tredje 1 pris i lydnadsettan och därmed fått LP1. Engla fick 180 p och placerad på andra plats. Grattis Kicki, vilket avslut på en fantastik säsong för er två!!!

2008-10-30
Idag har det varit fältprov för spaniel i Roslagen. Det var sju hundar i nkl och åtta i ökl till start. I nkl var det bara två hundar som gick till pris. Det var Stawaskogens Engla (e Cruse u Riska) och ytterligare en Crusedotter som båda fick ett första pris. Även Stawaskogens Guran (e Cruse u Axa) startade i nkl. Han gick mycket hårt och bra i söket men ville tyvärr inte apportera fågeln ända fram till matte idag. Även i ökl var det bara två hundar som gick till pris. Det var kullsyskonen Stawaskogens Crut och Chilie som båda fick var sitt andra pris. Ett stort grattis till er alla duktiga och ambitiösa valpköpare!!!

2008-10-27
Nytt höftledsresultat. Stawaskogens Glimma (e Cruse u Axa) är röntgad. Resultat: HD A.

2008-10-26
Stawaskogens Chilie och Stawaskogens Hoss har varit på Gotland och startat fältprov. Chilie fick 2 ökl och Hoss fick 2 nkl. Grattis!

2008-10-25
Här kommr några bilder från det Finska
Spanielmästerskapet. Fotograf: Nina Menna.
 
Samtliga pristagare. Axa i husse Jukka's knä.
 
Axa apporterar in en skjuten fasan.

2008-10-22
Nyheter från Finland igen. I söndags hölls det inofficiella Finnish Cocker Championship 2008 och FIN KVA Stawaskogens Axa vann igen. Grattis Jukka, ni är så duktiga tillsammans Axa och du!!!

Jakten fortsätter och i helgen sköts det rådjur både för Faxe och Morris.
 
Morris, rådjur och skytt

2008-10-15
Älgjakten är igång! Andra dagen i strålande solsken sköt Peter en kviga för Faxe. Kul!!!

2008-10-02
Det kom ett mail från Ida i Norge. I juni klarade Enzo sitt Enkelt vatten och i början av september prövade matte och Enzo på motsvarande vårt Grundprov för spaniel och blev godkända. Grattis! Annars tillbringas mycket tid på fjället. Här kommer några bilder från fjället.
 
Enzo och husse
 
Enzo apporterar ripa
 
Enzo uppklädd inför mattes och husses bröllop

2008-09-28
En härlig lördag. Lille Hoss startade fältprov igen och fick ytterligare ett andra pris. Grattis Helene!


Myntha startade i ökl och tog ytterligare ett första pris. Nu har hon sina två ettor och provsäsongen är över. Det blev tre starter på B-prov (2 x 1pris och 1 x 2 pris) och A-prov godkänd kkl. Vilken härlig hund jag har. I fredags blev hon 2,5 år och nu börjar träningen för att ev kunna starta elit nästa år. Nu är det andjakterna som gäller för oss.

2008-09-22
Mycket har hänt under helgen.
Fältprovsresultat spaniel: Stawaskogens Hoss snart 14 mån har debuterat i nkl. Han skötte sig utmärkt och fick ett 2 pris. Stawaskogens Ezzie drygt 2 år debuterade i elit och fick ett 2 pris. Härligt jobbat av Helene med Hoss och Elsebeth med Ezzie. Ett stort grattis till er båda!!!
Myntha
startade ökl igår och fick ett 2 pris. Nu blir det mer vattenträning trots risk för vattensvans. Ett prov återstår i höst för oss.
Jag har fått mail från Jukka i Finland som berättar att Axa (mamma till G-kullen) har startat på prov och fått ytterligare ett 1 pris i elit. Grattis!!! Axa är nu med på andjakt 3-4 dagar i veckan. Här kommer några bilder från en jaktdag.

 
 
Stawaskogens Balder från Åland har varit här med husse Kjell för att bli fin inför kommande utställning. Vi får se hur det går i år.
 
 
Stor och ståtlig är han!

2008-09-17
Idag har Stawaskogens Hvidda klara Enkelt vatten. Grattis säger vi!!!

2008-09-15
Igår höll SSRK Östra ett grundprov för spaniel och ett vattenprov på Norrgårdens marker hos Suzi och Per-Erik Sundberg. Det var många hundar till start. Ett stort grattis till Chris med Guran, Helene med Hoss och Kicki med Engla som startade och blev godkända på grundprovet. Ytterligare grattis till Chris med Guran, Kicki med Engla och Ingalill med Gry som klarade det Öppet vattet. Gry klarade även Enkelt vatten. Nu är det bara att träna på fältet. Tack alla ni valpköpare!!!

2008-09-10
Idag har Myntha blivit godkänt på kkl. Vilken härlig liten tjej jag har som alltid försöker göra sitt bästa.

2008-09-07
Vilken underbar dag. Myntha har debuterat i ökl och vilken debut - ett första pris. Jag är så stolt över min lilla Myntha. Alltid på gång. Fotograf och stolt uppfödare är Anne Nerell.
 
En fokuserad Myntha och en lika fokuserad matte!

2008-08-25
Det kom ett mail ifrån kullbrorsan Stawaskogens Herman som lagom till sin 1-årsdag i juli klarade sitt anlagsprov viltspår. Grattis!!! Nu fortsätter höstträningen med agility och apportering. Planer för öppen klass viltspår till våren 2009 enligt matte och husse.
 

2008-08-17
Stawaskogens Hoss som nyligen fyllde ett år har idag klarat enkelt vatten. Grattis Helene - nu är det fältprovspremiären som väntar!!!

Stawaskogens Ivar tränar viltspår för att göra anlagsprovet senare i höst. 
 

Stawaskogens Ezzie har varit med matte Elsebeth på skyddsjakt på gås. Klarade med ett bra grepp att apportera gässen. Bra gjort!
 

2008-08-11
Den här helgen har vi varit på retrieverkurs i Roslagen. Instruktör var Susse Meurling. En trevlig och givande helg för oss som deltog. Alltid nya infallsvinklar i träningsarbetet. Här kommer en underbar bild på Myntha vid hopp över stängsel. Fotograf är Åsa Norrby.
 

2008-08-09
GRATTIS Stawaskogens Ginnie som idag har klarat enkelt vatten och öppet vatten vid första försöket.

2008-08-04
Här kommer bilden på Stawaskogens Diesel med alla sina rosetter efter utställningen.


2008-08-03
Tre glada valpköpare som varit och tränat sina hundar på kanin. Från vänster Helene med Hoss, Ingalill med Gry och Chris med Gurra.
 

2008-07-31
GRATTIS PÅ 1-ÅRSDAGEN ÖNSKAR VI HVIDDA, HOSS, HEROS, HECTOR OCH HERMAN!!!

2008-07-22
Stawaskogens Diesel har varit på utställning. Det gick otroligt bra för Diesel: Cert, Cacib och BIR. Hem for en stolt husse med hund och alla rosetter. GRATTIS Mats och Diesel. Bild kommer.

2008-07-20
Idag var det dags för Engla att ta sin tredje pinne i Hoppklass 1 vilket innebär att hon är klar för Hoppklass 2. Vilken helg! Stort grattis!!!
 
Engla och helgens alla prisrosetter

Nu börjar det komma semesterbilder från våra valpköpare. Alltid lika roligt att höra ifrån er.
 
Zeb (Stawaskogens Hector) springer i gröngräset

 
Altok (Stawaskogens Igge) på semester. Här med kompisen Nanuq

2008-07-19
Idag var det dags för Engla att ta sin andra pinne (1:a pris) i Hoppklass 1. Här går det undan. Stort grattis till Kicki och Engla. Nu väntar vi på jaktprovsdebuten i höst.

2008-07-18
Stawaskogens Engla har startat i Agilityklass 1. På 6 dagar och 3 starter blev det tre pinnar (d v s 3 x 1:a pris). Av dessa tre även en klassvinst. Nu är Engla kvalificerad för Agilityklass 2.
ETT STORT GRATTIS till Kicki och Engla!!! 
 
Engla i flygande fart genom däcket

2008-07-07
GRATTIS PÅ 2-ÅRSDAGEN ÖNSKAR VI FRÖ, FIXA, FLISA, FROGG, FROST, FIGO OCH FLEX!!!

2008-07-01
Här kommer ytterligare en bild på Stawaskogens Hoss som verkligen ligger i inför vattenproven.
 

2008-06-30
GRATTIS PÅ 2-ÅRSDAGEN ÖNSKAR VI ENGLA, EZZIE, EASY, EXIT OCH ENZO!!!
Enzo har även klarat enkelt vatten. Grattis!!!

2008-06-16
Mycket har hänt sedan senaste uppdatering. I helgen har jag varit på retrieverkurs med Bellus och Myntha för Mark och Jamie Bettinsson från Wales. Alltid lika trevligt och nyttigt.

Stawaskogens Engla har startat lydnadsettan igen - även denna gång ett första pris, 188,5 p och klassvinst. Vi säger Grattis till Kicki och Engla!!!

Det har även kommit bilder från några valpköpare. Stawaskogens Ginnie ligger i hårdträning för att starta på vattenprov.
 

Wachtelvalpen Altok alias Stawaskogens Igge är inte sämre. En naturbegåvning enligt matte.
 

Sist men inte minst en bild på vår Tuna som kör racet på agilitybanan. Tuna bor hos Kicki och Hasse Sundqvist som även har Engla o Gizmo.
 

är2008-06-05
Här kommer en alldeles nytagen bild på Stawaskogens Ezzie (e Cruse u Riska). Fotograf är Annelie Hansson, Jaktspaniel i Norr.
 

2008-05-28
Anu Knuutinen-Pööpenen från kennel Namusillan i Finland har varit här över helgen för att para sin jaktcockertik Red Garlic's Hjortron med Cruse. Vi tränade en del med våra retrievers men Anu tog också många fina bilder på Cruse och Bellus när de apporterade.
 

 


 
 

2008-05-27
Stawaskogens Chap startade på agilitytävling i helgen och vann båda klasserna. Nu gäller klass 2 i hopp och bara en pinne kvar i agilityklass 1. Grattis Sofie och Chap. Kämpa på!
 Stawaskogens Hvidda
har varit med husse på en stor vilt- och hundträningsanläggning för att ta fram ett nytt provgryt. Hvidda fick sin lunch precis framför en stor flock viltsvin - det bekom henne inte alls. Lydnadsträning hos Jeppe Stridh fortgår och snart är det dax för tredje och sista kursen.

Från Finland kom ett mail och några bilder. En trafikskadad hare på 4,4 kg fick Stawaskogens Axa apportera med ett bra grepp och resultat.
 
 

Stawaskogen Ginnie har tränat apportering tillsammans med Lars-Åke som ägde Ascott.
 

2008-05-18
Stawaskogens Engla (e Cruse u Riska) har gjort debut i lydnadsklass 1 och vilken debut!!! Trots 0 på läggandet under gång fick Engla ihop poäng till ett första pris. Grattis Kicki och Engla!!!

2008-04-24
Här kommer bilder på Stawaskogens Ivar och Stawaskogens Izze. Enligt sina ägare är de jätteduktiga och växer så det knakar.
 
Stawaskogens Izze
 
Stawaskogens Ivar

2008-04-26
Ändrade planer för Riska kull. Hon kommer paras till hösten istället.

2008-04-24
Här kommer en bild på Stawaskogens Igge som tar det lugnt en stund. Matte har tagit bilden.
 

Stawaskogens Hoss ligger i hårdträning inför kommande vattenprov. Matte Helene har tagit bilderna.
 
 

2008-04-17
Cruse har blivit pappa igen. Lasse Jonssons tik Millie fick 6 valpar (4 tikar och 2 hanar). Alla är svarta med vita tecken. Intresserad? läs mer.

2008-04-16
Bellus skickar ett grattis på 1-årsdagen till sina kullsyskon i Finland, Tjeckien, Österrike och Ungern!!!

2008-04-15
Här kommer några nytagna bilder på Zeb (Hector). Zeb går på agilitykurs med husse. Det är Hasse Sundqvist som har tagit bilderna.
 
Zeb och husse i full fart över hindren
 
Efter ett pass är det skönt att få vila

2008-04-13
I går var Myntha och jag på retrieverträning hela dagen. Instruktör var Anita Norrblom. En mycket trevlig dag med bra upplägg. Övningarna var anpassade till ökl nivå. Förutom en kanondag hade vi också tur med vädret.

2008-04-12
GRATTIS PÅ 3-ÅRSDAGEN ÖNSKAR VI DIXIE, DIESEL, DICKSON, DEXTER OCH SÅ FÖRSTÅS VÅR EGEN NYBLIVNA MAMMA DIZZIE!!!

2008-04-08
Nu är cockertikarna Engla, Ezzie och Tuna ögonspeglade ua.

2008-04-06
Nytt röntgenresultat. Wachteltiken
Stawaskogens Dixie röntgad, höfter A och armbågar ua.

2008-04-01
Här kommer en bild på vårt första jaktchampion Stawaskogens Axa (e SJ(j)CH Red Garlic's Babé u SJ(j)CH Smedmästarens Riska) med alla sina fina priser! Axa är fjärde generation i nedstigande tiklinje som blir jaktchampion. Hennes finska titel blir FIN KVA Stawaskogens Axa. Ett jättegrattis till hennes ägare och förare Jukka Paroinen!!! Vi är så stolta över vad ni har presterat.
 

2008-03-26
MYNTHA GRATTAR SINA KULLSYSKON PÅ 2-ÅRSDAGEN!!!

2008-03-22
Nya bilder på wachtelvalparna. Se här.

2008-03-19
GRATTIS PÅ 1-ÅRSDAGEN ÖNSKAR VI GURAN, GIZMO, GOOFY, GINNIE, GLIMMA OCH GRY!!!

2008-03-16
GRATTIS PÅ 4-ÅRSDAGEN ÖNSKAR VI ASKA, AXA OCH ARRAC!!!

2008-03-06
Nya bilder på wachtelvalparna. Se här.

2008-03-05
Det kom en alldeles nytagen bild på Stawaskogens Hoss.
Bilden har naturligtvis matte Helene tagit. 
 

2008-03-01
Stawaskogens Chap har vunnit en officiell hoppklasstävling i agility och fått sin första pinne. Grattis Sofie, nu är det bara att köra på!!!
 

2008-02-27
GRATTIS PÅ 3-ÅRSDAGEN ÖNSKAR VI BALDER, BALZAR, BITCH, BUSAN, BESSIE OCH BELLAMIE!!!

2008-02-24
Idag har Capra med sonen Zico och husse Danne varit på besök. En mycket trevlig liten pojk.


 
 
Mamma Capra och son poserar

2008-02-21
Det kom en trevlig hälsning från Åland. Nu är jaktsäsongen på rådjur över men på Åland finns mårdhunden. Kjell var ute med sin Stawaskogens Balder och två mårdhundar blev facit. Balder avfångade båda själv. Dessutom hade han ett jättefint drev på hare enligt husse.
 
Stolt husse efter dagens jakt

2008-02-20
GRATTIS PÅ 3-ÅRSDAGEN ÖNSKAR VI CHARLIE, CHAP, CRUT, CASPER, CHILIE, CELINE, CHESSIE OCH CAZZIE!!!

2008-02-16
Dixies valpar har kommit. Den 11 februari föddes de. Det blev 6 hanar och 1 tik. 
 

2008-02-14
En tidig vårhälsning från Hvidda i Skåne.
 

2008-02-09
Här kommer några nya bilder på Cruse som Yvonne tog när han var där på date med Dippa. Tyvärr har jag haft problem med mailen men bättre sent än aldig. Stilig är han i alla fall.
 
 

2008-02-08
Nu är det inte många dagar kvar innan Dixie valpar. Hon är nu på dag 60. Det är jobbigt att äta. Bäst är att ligga i soffan och bara slöa.

2008-02-07
Här kommer en bild på Stawaskogens Herman som tyvärr inte heller kunde komma till valpträffen eftersom husse och matte var sjuka båda två.
 

2008-01-31
Här kommer en ny bild på Stawaskogens Hvidda som tyvärr inte kunde komma till valpträffen.
 

2008-01-28
Jaktsäsongen lider mot sitt slut. I lördags var sista slyngeljakten på fasan för Cruse och Riska. Peter hade jakt både lördag och söndag med Faxe och Morris. Dixie som nu är riktigt rund fick inte vara med eftersom valpning är inom drygt två veckor.

2008-01-23
Här kommer bilder på några av hundarna som var med på valpträffen 19-20. Fler bilder kommer. Fotograf: Hasse Sundqvist
 
Chap (e Pix u Riska)


Engla (e Cruse u Riska)
 
Ginnie (e Cruse u Axa)
 
Gry (e Cruse u Axa)

Hector "Zeb" (e Pix u Tuna)
 
Hoss (e Pix u Tuna)

2008-01-22
Nu är ytterligare en av Riskas och Cruses valpar höftledsröntgad fri, Stawaskogens Engla HD B.

GRATTIS RISKA OCH KULLSYSKON PÅ 6-ÅRSDAGEN!

2008-01-21
Nya ögonspeglingsresultat
Riska, Cruse och Bruce är alla ögonspeglade ua.

Tack alla valpköpare för en jättetrevlig helg. Ett extra tack till Kicki och Hasse för ett perfekt upplägg och en fantastisk service. Reportage med bilder kommer snart.

2008-01-14
Här kommer en nytagen bild på labbepojken Blackthorn Belenus "Bellus", 9 månader.
 

2008-01-13
Nu har wachtelvalparna "Ljungkullens Z-kull" flyttat till sina nya hem. Läs mer här.

2008-01-11
Vår egen Stawaskogens Dizzie "Dixie" är konstaterad dräktig. Hon är parad med Ljungkullens Xero. Beräknad valpning i mitten på vecka 7. Läs mer under valpar.

2008-01-10
Det kom en hälsning från Stawaskogens Boris. Första jakten på nya året och både rådjur och hare blev skjutet för Boris berättar en stolt husse.
 
Boris och husse i skymningen efter dagens jakt.

2008-01-01
God fortsättning på det nya året. Än är det några veckor kvar på jakten. Lycka till alla valpköpare.