2007-12-31
Det kom en nyårshäsning från Åland. Kjell och Stawaskogens Balder har haft sin sista jakt för säsongen och vilket resultat!!! 6 st rådjur. Det var en mycket stolt husse som skickade mailet.
 

2007-12-27
Stawaskogens Gry (e Cruse u Axa) har idag klarat anlagsprov viltspår. Snart väntar öppenklass meddelar en stolt matte. Grattis Ingalill och Gry!

2007-12-26
Det kom en julhälsning från Finland där kullbrorsan Stawaskogens Casper bor. Husse hade skickat med några bilder från höstens skogsfågeljakter. Casper bär väst för att inte förväxlas med en räv.
 
 
 

2007-12-22
Det kom en julhälsning från Stawaskogens Chap.
 

2007-12-21
Nu är också kullsystern Stawaskogens Ezzie höftledsröntgad och även Ezzie är röntgad HD A. Matte Elsebeth har dessutom startat Ezzie på fältprov under säsongen med fantastiska resultat: 1 nkl, 1 ökl och Diplom på Unghundsderbyt.
 
Ezzie i full aktion!

2007-12-17
Nytt höftledsresultat. Stawaskogens Enzo som bor med matte och husse i Norge är röntgad HD A. Enzo är första valpen i E-kullen (e Cruse u Riska) som röntgas.
 

2007-12-11
Stawaskogens Dizzie är ögonspeglad ua.

2007-12-09
Det kom en hälsning från Jukka i Finland som äger och tävlar Stawaskogens Axa. Axa har varit på många jakter under hösten och Jukka är mycket nöjd med hennes arbete. Bilden kommer från helgens jakt med goda vänner. Tät vegitation och tryckande fasaner men det var inget problem alls för Axa enligt husse. Axa är mamma till G-kullen. 
 

2007-11-21
Stawoskogens Crut är ögonlyst ua.

2007-11-20
Nu har "Bellus" kommit hem till oss. Föräldrar är: FTCH Endacott Shelf (e FTCH Glenbriar Solo u Endacott Spindle) och Int FTCH Chance of Dukefield (e FTCH Willowyck Jacksnipe u Int FTCH ÖFTCH Zed's Fly vom Tennikerweidli). En underbar pojk med mycket kropp, fin päls och rätta inställningen.
 

Det kom en jättefin bild på Stawaskogens Hoss som ligger i hårdträning inför valpträffen.
 

2007-11-18
Det var jakt i helgen för de kortdrivande wachtlarna. Med på jakten var Stawaskogens Fixa, det var hennes första jakt som gick mycket bra.
 
Fixa med stolt husse Jacob

Här kommer en nytagen bild på Stawaskogens Hector "Zeb" (e Pix u Tuna) som matte tagit.
 

Nu är det inte många dagar kvar innan vi får hem vår nye lille jaktlabbepojke. Pappa är FTCH Endacott Shelf (e FTCH Glenbriar Solo u Endacott Spindle) och mamma är Int FTCH Chance of Dukefield (e FTCH Willowyck Jacksnipe u Int FTCH ÖFTCH Zed's Fly vom Tennikerweidli).

2007-11-11
STORT GRATTIS till Yvonne med Dippa som idag tog sitt trede 1 pris i elit och nu kan titulera sig SJ(j)CH och till Elisabeth med kullsystern Daddel som även hon tog 1 ekl och dessutom blev provbäst!!!
 
Red Garlic´s Dippa Foto:Paul Ekblad

2007-11-10
Peter har varit på jakt med Morris, Faxe och Dizzie. Några rävar och ett rådjur blev fällda.
 

2007-11-09
Förra helgen var det fint väder i Skåne och Conleth med Stawaskogens Hvidda (e Pix u Tuna) passade på att träna lite apportering i vattnet.

 
 

2007-11-03
Stawaskogens Ezzie (e Cruse u Riska) startade på Unghundsderbyt igår och fick Diplom. Ett stort grattis till Elsebeth som kom ändå ifrån Umeå för att starta. Ett stort grattis till Monica Lindström med sin Moa som vann. Lasse Nordstedt med Putte kom fyra. Putte är en Pixavkomma. Du kan se hela resultatlistan på JIS hemsida.

2007-11-03
STORT GRATTIS till Birgitta Bernadotte & Sea croft Enya som idag blev FTW i England 2/11!!

 

2007-10-31
Peter och Faxe har varit på klövjakt. Många vilt fälldes varav två grisar sköts för Faxe.
 
Faxe i skymningen efter jakten

2007-10-30
Kullsyskonen (e Pix u Riska) Stawaskogen Crut och Stawaskogens Chilie har startat på fältprov utanför Rimbo. Båda startade i ökl, Chilie fick 2 pris och Crut som låg nära 1 pris fick 3 pris. Grattis!!!

2007-10-29
Här kommer en bild från Kicki och Hasse på tre härliga svarta jaktcockrar. Det är Morskye Fortuna (Tuna är på träningscamp hos Hasse), Stawaskogens Engla (e Cruse u Riska) och Stawaskogen Gizmo (e Cruse u Axa). 
 

2007-10-26
Här kommer en bild på Stawaskogen Guran (e Cruse u Axa) som tillsammans med matte varit på agilitykurs där Mikko Aaltonen, Finland, var instruktör. Mikko har vunnit både VM, NM och finska mästerskapen. Fotograf: Ulrika Blomqvist
 
Guran och Mikko

 

2007-10-21
Och här kommer en nytagen bild på brorsan Stawaskogens Hoss. Fotograf: Helene Käll
 

2007-10-21
Här kommer en nytagen bild på Stawaskogens Hvidda (e Pix u Tuna) som husse tagit.
 

2007-10-19
Första rådjuren är fällda för Stawaskogens Dizzie "Dixie" (e Faxe u Sissi). Två såtar och två vilt. En stolt hund med dagens skytt. Foto: en ännu stoltare husse
 

2007-10-18
Det kom en fin bild på den norske gutten Stawaskogens Enzo (e Cruse u Riska) som varit med matte och husse på tur. Han apporterade flera ripor och skötte sig väldigt bra enligt matte.
 

Här ser vi Stawaskogens Heros (e Pix u Tuna) busa med pappa Pix. Foto: husse Lasse
 

2007-10-16
Nu har alla Tunas valpar flyttat till sina nya hem. Det kommer ständiga rapporter om att allt går jättebra. De är pigga, sociala men kan även koppla av. Det ska bli spännande att följa dem framåt.

2007-10-15
Trevliga nyheter från Finland. Finska Cockerklubben har anordnat ett inofficiellt Cockermästerskap och Cockermästare blev Stawaskogens Axa med husse Jukka. På andra plats kom ytterligare en jaktcocker Meryl Kick-Off. Grattis säger vi naturligtvis till husse och Axa!!!

Stawaskogens Ezzie (e Cruse u Riska) har gjort debut i ökl och vilken debut, 1 ökl. Även Tunas bror Morskye Cupid "Bruce" startade i ökl och fick på söndagen sin utdelning, 1 ökl. Grattis säger vi till Ezzies matte Elsebeth och Bruce husse Hasse. Bilder kommer. Här kommer kritiken från proven:

13/10 Erik Björne, Pris ökl 0
Provförlopp
Prövas i såväl öppen som högväxtvegetation markerar vittring och finner och reser fågel till slut i vassområde, markerar stopp men provoceras av skjuten fågel och går efter
Fältarbete
Arbetar med bra jaktlust, härlig fart och bra cockerstil. Får med sig marken även om söket är något ungdomligt oregelbundet. Markerar stopp vid fågelvittring men går loss och tar ännu fladdrande fasan.
Apportarbet
Tar flaxande fasan direkt och apporterar elegant med bra fart och grepp
Sammanfattande kritik
En charmig tik med utmärkt stil och fart men inte färdig i mönster och stadga

14/10 Erik Björne, Pris ökl 1
Provförlopp
Arbetar under lång tid och flera släpp i varierande typer av terräng från vass till skog. Har flera viltkontakter och reser fågel därefter bommar slutligen en fälls.
Fältarbete
Härlig jaktlust och ork. Har en ungdomlig stil med hög fart. Klarar vidd- och marktäckningskrav. Fin kontakt med föraren och lydig på signaler. Håller i stadgan vid resning och skott även om föraren garderar med stödkommandon.
Apportarabete
Genomför ett engagerat apportsök i tjock vass och kan senare med lite möda dirigeras till fälld fågel. Tar spontant med snabb inleverering bar grepp och avlämning.
Sammanfattande kritik
En charmig tik som genomför ett mycket bar arbete i hög fart och med utmärkt vilja. Visar lite ungdomlig stil men genom bra följsamhet blir resultatet mycket bra

2007-10-03
Första rådjuret är skjutet för Stawaskogens Flisa (e Faxe u Florett) meddelar en stolt husse.
 

2007-10-01
Äntligen! jaktsäsongen har börjat även för våra drivande hundar. Peter tog med sig alla för en första genomkörare för säsongen.

2007-09-30
Jätteroliga nyheter från Norrland. Stawaskogens Ezzie (e Cruse u Riska) har idag, på sin första fältprovstart, tagit 1 nkl. Nu väntar vi på Derbyt!!!

2007-09-28
Så här mysigt har lilla Stawaskogens Hoss i sitt nya hem. Han ser ut att må riktigt bra.

 

2007-09-27
Det kom en underbar bild på Stawaskogens Ezzie (e Cruse u Riska). Nu väntar vi på debuten i nkl med matte Elsebeth som även tagit bilden.
Ezzie har fått varit med på några små andjakter och skött sig alldeles utmärkt enligt matte.
 

2007-09-23
Grattis till Stawaskogens Chilie (e Pix u Riska) och matte Ewa som igår startade på fältprov i Gävle
och fick 1 nkl!!! Sedan tidigare är Chilie godkämd på vattenrprovet och vi säger naturligtvis grattis!!!

2007-09-22
Rapport från Åland. Internationell utställning på Åland och Stawaskogens Balder ställdes ut på nytt. Även denna gång BIR, CERT och CACIB. Ett stort grattis
till Balder med husse Kjell!!!
 

2007-09-22
Idag har fyra wachtelsyskon ur F-kullen, Stawaskogens Frö, Fixa, Frogg och Flex startat anlagsklass viltspår och Frö, Fixa och Frogg blev godkända. Frogg dessutom med Hp. Även Flex spårade fint men husse strulade till det lite för hunden och försöker igen. Vackert väder och korvgrillning gjorde dagen helt perfekt. Tack alla valpköpare för att ni startar era hundar på prov.
 
Stawaskogens Fixa och husse Jacob
 
Stawaskogens Frogg och husse Thomas
 
Stawaskogens Flex och husse Edgar 
 
Stawaskogens Frö och husse Åke

2007-09-19
Snart är väntan över. Nu är det inte så många veckor kvar innan vi kan hämta hem vår nya jaktlabbehane. Pappa är FTCH Endacott Shelf (e FTCH Glenbriar Solo u Endacott Spindle) och mamma är Int FTCH Chance of Dukefield (e FTCH Willowyck Jacksnipe u Int FTCH ÖFTCH Zed's Fly vom Tennikerweidli). Se stamtavlan här.

2007-09-18
Nu har äntligen jaktsäsongen kommit igång för cockrarna. Två hela dagar i föjd så nu blir det lite vila samt "pälsvård". Prästlössen sitter envist där.

2007-09-17
Det kom ett mail från Stawaskogens Goofy som bor i Finland. Han hade fått följa med husse på andjakt och fick dessutom apportera några änder. På bilden ser vi hur han stolt vaktar dagens jakt.
 

2007-09-14
Har kommer några nytagna bilder på Stawaskogens Axa med husse Jukka efter jakt. Axa är mamma till G-kullen. 
 
 

2007-09-07
Stawaskogens Exit (e Cruse u Riska) har startat viltspår i sommar och har nu godkänt anlagsprov viltspår. Grattis säger vi i efterskott!!!

2007-08-30
Det kom ett mail från Glimma (Cruse - Axa) med några bilder. Glimma kallas för Semlan eftersom det ser ut som hon doppat nosen i florsocker. 
 
Glimma busar med "storebror" Viggo.
 
Glimma apporterar kanin på Gotland.

Fler mail har kommit. Frö (Faxe - Florett) testar mattes skidglasögon inför vintersäsongen.
 

2007-08-20
Här kommer en alldeles nytagen bild på Myntha. Fotograf: Eva Wiklund
 
 
Så här ser jag ut när jag är på gång. Öronen fungerar som flygplansvingar.

2007-08-10
GRATTIS, Mats och Stawaskogens Diesel som har startat viltspår och har nu godkänt anlagsprov!!!

2007-08-07
GRATTIS, Kicki och Stawaskogens Engla (e Cruse u Riska) som idag har blivit godkända på enkelt vatten!!!

2007-08-05
Valparna 4 dagar "gamla"

 
 

2007-08-03
Tunas valpar har kommit. Det blev 4 röda hanar och 1 svart tik när allt var klart. Det är lugnt i valplådan och Tuna är jätteduktig. Könsfördelningen blev väl inte direkt vad vi hoppats på men vi kommer kontakta er som anmält intresse av en valp. Bilder kommer.

2007-07-29
Nedräkningen har börjat. Tuna är sprickfärdig och har knappt plats för mat. Man kan undra hur många små valpar det är? Spännande...

2007-07-27
Stawaskogens Engla (e Cruse u Riska) tränar inför start på enkelt vatten och vattenprov nu i augusti.
 
 
 

2007-07-22
Det kom en sommarhälsning från Norge och Stawaskogens Enzo (e Cruse u Riska) som ägnar sommaren åt passivitetsträning nu när matte Ida har foten i gips. Både tidningsläsning och golfspel!
 

2007-07-21
Stawaskogens Ezzie (e Cruse u Riska) har klarat enkelt vatten och vattenprovet. Grattis säger vi till matte Elsebeth. Nu väntar Derbyt och start på fältprov i nkl. På bilden ser vi Ezzie på väg till matte för avlämning.
 
Fotograf: Caroline Pouchard

2007-07-20
Här kommer ett nytaget kort på Stawaskogens Gry. Hon gillar att bada, busa och följa med matte till stallet. Hon har även provat på att spåra.
 

Tuna i sin favoritposition - 2 veckor kvar


2007-07-17
Tuna har nu knappt 3 veckor kvar och ser mer ut som en stor fästing med sitt lilla huvud till sin jättemage. Man kan undra hur många det är?

2007-07-09
Tuna börjar bli riktigt stor nu. Hon har knappt 4 veckor kvar. Det ska bli spännande att se hur många valpar som ryms i hennes "lilla" mage.

2007-07-07
Det kom en sommarhälsning från Finland och Stawaskogens Goofy (e Cruse u Axa). Goofy är jätteduktig och trevlig säger matte och husse. 
 
Goofy med sin kompis i hundgården

Grattis F-kullen på 1 årsdagen (u Florett e Faxe)!

2007-07-02
Glädjande nyheter - Tuna är konstaterad dräktig! Beräknad valpning i slutet av vecka 31.


Stawaskogens Flisa har startat viltspår igen. Första start i öppenklass och hon fick ett 2:a pris. Grattis igen säger vi till husse Patrik.

2007-07-01
Vi har fått en sommarhälsning från Stawaskogens Gizmo (e Cruse u Axa). Gizmo är en toppenkille säger husse Hasse som också tagit bilden.
 

2007-06-30
GRATTIS på 1-årsdagen önskar vi Stawaskogens Engla, Ezzie, Easy, Enzo och Exit (e Cruse u Riska).

2007-06-27
Stawaskogens Flisa har startat viltspår och är nu godkänd anlagsprov viltspår. Grattis säger vi till husse Patrik som också tagit bilden på Flisa.
 

2007-06-18
Cruse (Saxapone Robinson) har bivit pappa igen. I april lånade Lasse Johnsson hem Cruse för att para sin tik Wildthyme Shameless "Millie". Den 16 juni valpade Millie. Det blev tre tikar (2 svarta/1 brun) och två hanar (båda bruna). Följ valparna 
 
på kennel Höghedens hemsida. Foto: Cilla Hamfelt

2007-06-12
Tack alla ni valpköpare som kom till träffen i söndags trots värmen. En lång dag med teori och praktik som avslutades med vattenapportering och kaninspår. Fotograf Eva Ros

 
 

Myntha och jag har varit på retrieverträning i Hälsingland. Vi fick möjligheten att vara med på kennel Justlike's kennelträff. Instruktörer var Mark och Jamie Bettinson från Wales. Två helt fantastiska dagar om än något för varmt. Tack Sören, Ralf och Ilona för ett topparrangemang.

2007-06-03
Jag har varit på kurs. Något alldeles nytt för mig - klickerkurs. Vi var åtta deltagare med hund, några var lydnadsdomare andra var aktiva bruks- och lydnadsmänniskor och så var det jag och Ingalill med lilla Stawaskogens Gry. Två mycket intressanta dagar - många intryck att ta med sig.
 
Lilla Gry och matte tränar kontakt med olika störningar.

2007-06-02
Tuna är nu parad med Pix. Vi hoppas på många små svarta och röda valpar i slutet av vecka 31. Båda föräldrardjuren har HD A samt ögon ua. I Riskas kull med Pix är 5 av 8 valpar höftleds-röntgade och alla är fria. Även 2 av 5 valpar efter Chili och Pix är röntgade fria.


"Tuna" Fotograf Anders Niklasson

"Pix" Fotograf Fredrik Funck

2007-06-01
Vi får många mail och telfonsamtal om hur det går för valparna i sina nya hem. Det har gått jättebra för alla. Några av valparna har fått nya fyrbenta och tvåbenta vänner. Tack alla för att ni hör av er och berättar hur det går.
 
Stawaskogens Glimma tittar nyfiket på lilla Evelina....  


Stawaskogens Ginnie vilar tillsammans med sin nya kompis Molly.
 
men vi kan sitta fint också!!!

2007-05-29
Stawaskogens Boris (e Murphy u Florett) har deltagit på SWKs årliga utställning som denna gång ägde rum i Borlänge. Det var premiär för både husse och Boris med utställning. Boris ställdes i öppen klass (23 hundar) och fick 1:a i kvalitet och kom 4:a i konkurrensen. En stolt husse och en mycket trött Boris efter en låååång dag. Fotograf är som vanligt husse Christer Ros.
 
En trött Boris som kisar i solskenet.

2007-05-28
Nu har alla Axas valpar flyttat till sina nya hem. Vi önskar alla lycka till med era små valpar!!!

Dagbok Axa's valpar är nu flyttat till valpar.

2007-05-22
Äntligen, Tuna har börjat att löpa och kommer att paras med Småviltjägarens Cacao "Pix"!!!

2007-05-18
Igår var Myntha och jag med på en dags retrieverträning med Billy Steel Jr. Det var en lärorik dag för oss båda. Vacker natur och ganska tur med vädret gjorde dagen helt perfekt.

2007-05-16
Valparna efter Cruse och Axa har blivit 8 veckor och börjat flytta till sina nya hem. Läs mer

2007-05-06
Den 3 maj gjorde Myntha och jag debut på B-prov (nkl). Det blev ett andra pris. Myntha var slarvig med avlämningarna vilket hon faktiskt inte är under vanlig träning. Efter lite finputsning startade vi idag på nytt i nkl och den här gången i Bergslagen. Träningen hade gett resultat och idag var Myntha betydligt bättre och vi fick ett första pris och Myntha blev dessutom bästa nkl hund och fick ett vandringspris "buckla".
Sammanfattande kritik från dagens prov: En ung tik som arbetar med fart och stil. Goda egenskaper gör hunden till en effektiv viltfinnare. Domare: Erling Skotner, Norge.


Myntha med rosett och buckla. Fotograf: Kristina Pettersson
 

2007-05-05


Jag heter Stawaskogens Goofy och ska flytta till Finland när jag blir större.

Jag heter Stawaskogens Glimma och är en hejare på att apportera kråka som är nästan lika stor som jag själv är. Flera av valparna var lika duktiga som Glimma men det här kortet är bäst.

2007-04-30
Nu har Myntha och jag debuterat i retrieversammanhang. Det var på SSRK Östras KM. Jag hade anmält mig för att få en avstämning av var vi ligger i träningen. Lite bus var det förstås och jag var väl inte på hugget men Myntha skötte sig bra och fick ihop 76 p.

2007-04-13
Idag har wachteltikarna Stawaskogens Dizzie och Flisa startat anlagsklass viltspår och båda blev godkända.

2007-04-09
Fler bilder på Myntha hittar du här.
 
Myntha i flygande fläng!

2007-04-06
GLAD PÅSK ÖNSKAR VI ER ALLA!!!

2007-04-02
Nya bilder på G-kullen som nu har blivit 2 veckor.

2007-03-30
Till er valpköpare som väntar på att Tuna ska börja löpa - håll ut. Inget är som väntans tider.

2007-03-27
Myntha har fyllt 1 år. Att träna Myntha är roligt. Vi tränar både i grupp och privat. Det är lika nyttigt för mig som för Myntha. Vi är anmälda till några WT för att känna oss för.

2007-03-20
Axas valpar har fötts. Det blev 3 tikar och 3 hanar, alla svarta. Du kan följa kullen på "Dagbok Axas valpar" på startsidan. 
 
 

2007-03-16
Grattis på 3-årsdagen önskar vi A-kullen!!!

Axa har nu inte många dagar kvar till valpning. Hon är väldigt stor men följer gärna med när jag är iväg för att träna Myntha. Här kommer äntligen en bild på Myntha. Det är från gårdagens unghundsträning. Foto: Eva Viklund.
 

2007-02-26
Grattis på 2-årsdagen önskar vi hela B-kullen: Balder, Balzar, Boris, Bitch, Busan, Bessie och Bellamie!!! (u Florett e Murphy)

2007-02-23
Morskye Fortuna "Tuna" är ögonspeglad ua.

2007-02-20
Grattis på 2-årsdagen önskar vi hela C-kullen: Celine, Chessie, Chilie, Cazzie, Chap, Casper, Charlie och Crut!!! (u Riska e "Pix")

2007-02-13
Stawaskogens Axa är konstaterad dräktig!!! Läs mer här.

2007-02-02
Det kom ett mail från Stawaskogens Boris. Husse Christer berättade att jaktsäsongen har varit mycket lyckosam för Boris. Många vilt har fälts, rådjur, dovhjort och älg. Utöver detta har det varit ett oändligt antal drev, även viltsvin där tyvärr skyttarna inte har varit i läge. Han driver med ett fint skall och drevtiderna ligger runt tio minuter. Nu när säsongen är över blir det lydnads- och apporteringsträning enligt husse.
 

2007-01-11
Vinterhälsningar från Stawaskogens Enzo som tillbringade jul och nyår i norska fjällvärlden.
 

2007-01-09
Pix och Cruse är ögonspeglade ua.

2007-01-07
Bild på Stawaskogens Frogg som har blivit en stor hane och är nu 6 månader.
 
Peter har jagat hela helgen och rådjur har fällts för både Faxe och Morris. Dizzie hade en mycket bra jakt på ko med kalv.
 

2007-01-05
Nya bilder på Stawaskogens Balzar. Det är husse som har tagit bilderna. Balzar har blivit en duktig jakthund som det fällts många viltsvin för.
 
 

2007-01-03
Ett nytt år men fortfarande kvar en knapp jaktmånad. Peter försöker låta hundarna få jaga så mycket som möjligt. Många mail kommer från valpköpare som berättar om höstens jakter. Stawaskogens Diesel har man fällt fyra älgar för i höst och Stawaskogens Balder på Åland har det fällts många rådjur för men även ett flertal mårdhundar. Tack snälla valpköpare för att ni håller oss uppdaterade om era jakter. Många mail kommer också från 2006 års valpköpare. Det är valpkurser, apporteringsträning och mycket annat som pågår.
 
Stawaskogens Balder efter den internationella utställningen på Åland då han fick Cert, Cacib och slutligen blev BIR.
 
Balder på väg hem efter en lång dags jakt på holmarna.
 


Faxe efter dagens jakt. Det fälldes två rådjur för honom.